Jovana subotom na Novosadskoj tv, subotom u 19.30..."Prelistavanje" - o svetu poznatih i manje poznatih, svetske zanimljivosti, premijere... ..." Rubrika "Knjižara" - jedan gost bira i preporučuje gledaocima dobro štivo. Na kraju rubrike predstavljamo "Top 10" - listu knjiga sponzora (Laguna). Pokloni..." "Zarazno pod razno" - najrazličitije teme i predstavljanje ljudi koji se bave zanimljivim poslovima ili izradom neobičnih predmeta ...

Prev Next

Ira Stupar


Ira M. Stupar je detinju potragu za avanturama pretočila u životni poziv. Želeći da u životu radi isto što i Indijana Džouns, magistrirala je antropologiju, nakon završenih osnovnih studija sociologije, i upustila se u avanturu istraživanja prošlosti.
Njen prvenac, "Todorov jahač" je roman u kome se prepliću prošlost i sadašnjost, fikcija i stvarnost, službe državne bezbednosti i srpska mitologija...
Ko je Todor i ko su njegovi jahači? Kakva je veza između
Stanoja Glavaša i sveštenika iz seoske crkve? Zašto se BIA interesuje za rad muzejskih zaposlenika? - pitanja su koja rešava I. M. Stpar u romanu "Todorov jahač".
Ukoliko ste voleli Skali i Moldera, ako su vam bliski Bouns i avanture Indijane Džonsa, nemojte propustiti sve to, samo na srpski način.
"Todorov jahač" je prva knjiga za koju je snimljen trejler.
Ira Stpar je kao preporuku našim čirtaocima izdvojila knjigu Nila Gejmena "Knjiga o groblju".

2 Responses so far.

  1. zelim obe knjige

  2. "Todorov jahač" se može kupiti u knjižari LJUBITELJI KNJIGE, Zmaj Jovina 4, Novi Sad :)A, "Knjiga o groblju" u Laguninim i Delfi knjižarama.

Leave a Reply

Follow my blog with Bloglovin