Jovana subotom na Novosadskoj tv, subotom u 19.30..."Prelistavanje" - o svetu poznatih i manje poznatih, svetske zanimljivosti, premijere... ..." Rubrika "Knjižara" - jedan gost bira i preporučuje gledaocima dobro štivo. Na kraju rubrike predstavljamo "Top 10" - listu knjiga sponzora (Laguna). Pokloni..." "Zarazno pod razno" - najrazličitije teme i predstavljanje ljudi koji se bave zanimljivim poslovima ili izradom neobičnih predmeta ...

Prev Next

Nisam elita, ali intelektualna jesam
Verujući u znanje, istinu, pravdu i slične stvari koje sa realnim u Srbiji veze nemaju, obrazovala sam se neštedeći svoj um i svoje oči.
Verovala sam da mogu da menjam i da stvarnost činim boljom. Verovala sam da jedino ulaganje, koje se na kraju isplati, jeste ulaganje u sebe. Tako su me roditelji vaspitali i hvala im.
Kada nešto ne znam - pitam, jer jedino tako mogu da naučim. Ne bojim se svog neznanja, jer želim da učim...
Dakle, sve ovo što pišem je jedan nivo koji je daleko od intelektualne elite koju su radi da spominju u javnosti kao subjekat čiji sud neretko izostaje.
Ali, šta da radi obrazovan čovek u ovoj zemlji? Kakav sud on može da obelodani, a da nije politički instruisan?
I, ako kaže ono što misli, gde će posle da radi i čime porodicu da prehrani?
Ovoj zemlji trebaju obrazovani, otvoreni i željni znanja. Ovim političarima trebaju neobrazovani, poslušni i željni vlasti.
Dok ne shvatimo da se Srbija ne deli na ovu i onu, prvu i drugu, da u vlasti jednako učestvuju i pozicija i opozicija... Da voditi državu ne znači biti neprikosnoveni vlastodržac, a biti u opoziciji ne znači borba za prevlast... ovde će sunce uvek slabije sijati...

One Response so far.

  1. Tara says:

    Teske, ali istinite reci.
    Zato rozle naocare za sunce. Sedi u voz (skini gace skroz.xD) i putuj Igumane.

    I mi jedva cekamo da nam se ukaze prva prilika da odleprsamo.
    Hvala majcici Srbiji na svemu lepom, ali... ... ... ..............

Leave a Reply

Follow my blog with Bloglovin